OMT adviseert basisscholen nog niet te openen op 25 januari

algemeen
3
16 jan 18:05
Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert het kabinet de basisscholen en de kinderopvang niet al te openen op 25 januari.

Ingewijden bevestigen berichtgeving van de NOS die het advies in handen heeft. Het OMT is bezorgd over de Britse variant van het coronavirus. Door het virus worden meer mensen besmet met het coronavirus. Het is vrijwel zeker dat het kabinet het advies overneemt, meldt de NOS.

Het kabinet kondigde begin deze week een verlenging van de lockdown tot 9 februari af, maar hoopte de kinderopvangcentra en basisscholen al eerder open te kunnen doen. Daarvoor werd een advies aan het OMT gevraagd. Dat pakt nu negatief uit.

Catshuis
Een deel van het kabinet spreekt zondag met leden van onder meer het OMT in het Catshuis. Daar staat ook de vervroegde opening van de basisschool op de agenda. Dinsdag is er dan weer ministerieel crisisoverleg over de coronacrisis.

Tijdens de persconferentie over het coronavirus afgelopen dinsdag zei premier Mark Rutte dat het openen van basisscholen en de kinderopvang een prioriteit is voor het kabinet, ten minste als de besmettingscijfers het zouden toelaten.

© ANP 2021
omt
mark rutte
kinderopvang
verenigd koninkrijk
baisscholen
coronavirus
virusmutatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi