Twee vrouwelijke rechters in Afghanistan doodgeschoten

buitenland
0
17 jan 9:47
In de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn twee vrouwelijke rechters van het Hooggerechtshof doodgeschoten.

Dat meldt een woordvoerder van het Hooggerechtshof. De laatste maanden wordt Kabul regelmatig opgeschrikt door gerichte aanslagen.

"Twee gewapende mannen hebben hun voertuig aangevallen, terwijl ze op weg waren naar het werk", aldus de woordvoerder over de aanslag op de rechters. Voor het Hooggerechtshof werken zo'n tweehonderd vrouwelijke rechters.

Deze aanslag komt amper twee dagen nadat het Amerikaanse ministerie van Defensie aankondigde dat het aantal Amerikaanse troepen in Afghanistan wordt teruggebracht tot 2500, het laagste aantal in de oorlog die al bijna 20 jaar woedt.

Vredesakkoord
De afgelopen weken zijn al verschillende bekende Afghanen, zoals journalisten, politici en mensenrechtenactivisten, omgebracht in Afghanistan. De autoriteiten in Kabul wijzen voor dat geweld naar de Taliban, hoewel terreurorganisatie Daesh regelmatig dergelijke aanslagen heeft opgeëist.

Geweld houdt Afghanistan in zijn greep terwijl onderhandelaars van de regering en de radicale Taliban in Qatar proberen een vredesakkoord te sluiten.

© ANP 2021
afghanistan
taliban
verenigde staten
daesh
qatar
kabul
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi