Marrakech: Buikdanseres Chikha Trax gearresteerd op eigen bruiloft

marokko
0
18 jan 11:16
De politie in Marrakech heeft donderdagavond buikdanseres Chikha Trax op haar eigen bruiloft gearresteerd.

De danseres vierde haar bruiloft bij haar thuis in Gueliz, Marrakech. De politie onderbrak het feest omdat bijeenkomsten momenteel verboden zijn als gevolg van de maatregelen tegen het coronavrus. Het trouwfeest werd bijgewoond door 37 mensen.

De bruid zelf werd gearresteerd en bruiloftsgasten kregen elk een boete van 300 DH (€ 27) wegens het scheden van de noodtoestand. 

De danseres werd een paar uur na haar arrestatie op borgtocht vrijgelaten ze zal zich bij de rechter moeten verantwoorden wegens het organiseren van de illegale bijeenkomst.

Het incident leidde op sociale netwerken tot boze reacties onder volgers van Chikha Trax. Fans bekritiseerden haar voor het overtreden van de preventiemaatregelen tegen COVID-19. Anderen vonden de reactie van de politie "overdreven" en zijn van mening dat "mensen van het leven moeten genieten".

In heel Marokko geldt sinds eind december een avondklok waardoor het niet toegestaan is om tussen 20.00 uur en 06.00 uur de deur uit te gaan. Ook geldt een verbod op feesten en bijeenkomsten.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
marrakech
trouwfeest
bruiloft
arrestatie
chikha trax
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi