Advocaten toeslagenaffaire zetten zaak door ondanks blijdschap

algemeen
1
18 jan 21:34
Advocaat Vasco Groeneveld zegt dat zijn cliënten die zijn getroffen door de toeslagenaffaire blij zijn met het kwijtschelden van de overheidsschulden

Toch zet hij de zaak die hij tegen (oud-)bewindspersonen heeft aangespannen door. Ook advocaat Sébas Diekstra zet zijn zaak tegen de Belastingdienst door. Groeneveld zegt dat het nieuws dat maandag naar buiten werd gebracht door staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Financiën) door zijn cliënten met gejuich is ontvangen.

"Ik heb berichten van gejuich en blijdschap ontvangen", aldus Groeneveld. "Dit is een steun voor de toekomst, maar er moet nog worden afgerekend met het verleden."

Groeneveld heeft een zaak aangespannen tegen vijf (oud-)bewindslieden, onder wie de ministers Tamara van Ark (Medische Zorg), Wopke Hoekstra (Financiën) en Eric Wiebes (Economische Zaken).

Belastingdienst
Ook Diekstra zegt dat zijn procedure om strafrechtelijk onderzoek af te dwingen naar mogelijke strafbare feiten gepleegd door de Belastingdienst wordt doorgezet.

"Deze rigoureuze maatregel legt de incompetentie van dit kabinet, om adequaat en tijdig tot een fatsoenlijke compensatie van de slachtoffers over te gaan, nogmaals bloot", vindt Diekstra.

Hij begon namens een van de gedupeerde ouders een procedure om alsnog vervolging van de Belastingdienst voor de affaire gedaan te krijgen, nadat het Openbaar Ministerie bekendmaakte dat het de Belastingdienst niet strafrechtelijk zal vervolgen vanwege de kindertoeslagaffaire.

Staatssecretaris Van Huffelen riep andere schuldeisers als banken, woningcorporaties en energiebedrijven op de schulden ook kwijt te schelden.

© ANP 2021
openbaar ministerie
belastingdienst
wopke hoekstra
eric wiebes
ministerie van economische zaken en klimaat
tamara van ark
alexandra van huffelen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi