Marokko op zoek alternatieven na leveringsproblemen vaccins uit China en India

marokko
0
19 jan 20:06
Marokkaanse zorgautoriteiten zijn op zoek naar andere leveranciers voor het vaccin tegen het coronavirus

Dat meldt dagblad Assabah aan de hand van regeringsbronnen. De trage levertijden van vaccins van het Chinese Sinopharm en het Brits-Zweedse Oxford/AstraZeneca is de reden voor de koerswijziging.

Het vaccin van Sinopharm is al enkele weken te laat en het middel van Oxford/AstraZeneca zou zaterdag aankomen vanuit India. Volgens Azeddine Ibrahimi van het vaccinatie-comité kijkt Marokko in de richting van Duitsland en de Verenigde Staten.

Marokko heeft in totaal 65 miljoen doses van twee verschillende vaccins besteld, 40 miljoen doses van Sinopharm en 25 miljoen van het middel van Oxford/AstraZeneca. Laatstgenoemde is inmiddels goedgekeurd door de Marokkaanse toezichthouder.

Twee keer eerder hebben Marokkaanse media onterecht gemeld dat vaccins zijn aangekomen in het land. Aanvankelijk had de vaccinatiecampagne eind december moeten beginnen.

"Leveranciers hebben te maken met technische problemen, met name in verband met de afgifte van vergunningen voor marketing en gebruik", meldde zorgminister Khalid Ait Taleb eerder deze maand.

Volgens Ibrahimi overwegen autoriteiten het vaccin van Johnson & Johnson, die naar verwachting in februari de klinische proeven zal voltooien. Van dit vaccin is slechts een enkele dosis voldoende.

Ook het vaccin van Moderna is kandidaat, het middel verreist geen bijzondere opslag of noemenswaardige logistieke processen.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
vaccin
coronavirus
oxford
astrazeneca
sinopharm
leveringsproblemen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi