Aantal coronadoden VS overtreft Amerikaans dodental WO II

buitenland
0
21 jan 3:59
De corona-epidemie heeft in de Verenigde Staten inmiddels meer dodelijke slachtoffers geëist dan de Tweede Wereldoorlog.

Volgens de cijfers van de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore passeerden de VS op de inauguratiedag van president Joe Biden de grens van de 405.399 Amerikaanse doden die tijdens de Tweede Wereldoorlog vielen.

Het Amerikaanse centrum voor ziektepreventie CDC heeft woensdag gemeld dat er in de VS 153.106 nieuwe besmettingsgevallen zijn vastgesteld in het afgelopen etmaal. Er zouden in de afgelopen 24 uur minstens 2297 personen in de VS zijn overleden aan de gevolgen van Covid-19. Het CDC hanteert een iets lager totaal dodental dan de Johns Hopkins Universiteit.

Het dodencijfer onderstreept de grote uitdaging voor de regering-Biden in het aanpakken van de corona-epidemie. "We hebben al onze kracht nodig om vol te houden tijdens deze donkere winter", sprak Biden in zijn inaugurale rede. "We komen in wat mogelijk de moeilijkste en dodelijkste periode van het virus is."

De VS zijn zowel qua besmettingen als qua doden het hardst getroffen land ter wereld. Het coronavirus is al bij meer dan 24,4 miljoen personen in de VS vastgesteld.

© ANP 2021
verenigde staten
johns hopkins
coronavirus
doden
joe biden
tweede wereldoorlog
dodental
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi