'Boekingen vliegtickets voor zomervakantie vallen tegen'

algemeen
0
22 jan 11:19
Nederlanders boeken nog maar weinig vliegreizen voor de mei- en zomervakantie, merkt boekingssite vliegtickets.nl.

Volgens de ticketverkoper komt dit door de oproep van het kabinet om reisbewegingen vanwege de coronapandemie zoveel mogelijk te beperken.

De boekingsaantallen bij de site zitten momenteel maar op 15 tot 20 procent van het niveau van vorig jaar in deze tijd. In de maand december merkte vliegtickets.nl nog een stijging ten opzichte van de maand november. Maar die trend zet zich niet voort in de eerste twee weken van het nieuwe jaar. Zo liggen de boekingsaantallen in deze periode 30 procent lager dan de eerste twee weken van december.

"Normaal zien we in januari dat er veel geboekt wordt voor de meivakantie en de zomerperiode. Dit zien we nu nog vrijwel niet terug", zegt marketingmanager Sander van Veen van vliegtickets.nl.

"De terughoudendheid is goed merkbaar. Wel verwachten we bij de minste versoepeling dat de boekingen weer omhoog zullen schieten, iets wat we de afgelopen periode steeds terug zien komen. Zodra het kan, willen we toch weer reizen."

Voor de kleine groep mensen die recent toch een boeking maakte, zijn de populairste bestemmingen Málaga, Alicante, Barcelona, Faro en Istanbul.

© ANP 2021
zomervakantie
boekingen
coronavirus
vliegticket
málaga
alicante
barcelona
faro
istanbul
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi