Bezoek Spaanse premier Sánchez aan Marokko weer uitgesteld

marokko
1
22 jan 19:04
Het bezoek van de Spaanse regeringsleider Pedro Sanchez aan Rabat zal pas "tussen februari en maart" plaatsvinden

Dat zei de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Arancha González Laya donderdag in een interview met de Spaanse nationale radio.

De Marokkaans-Spaanse top die oorspronkelijk gepland stond voor 17 december 2020 wordt hoogstwaarschijnlijk voor een tweede keer uitgesteld. Volgens González Laya is de uitstel het gevolg van de "huidige gezondheidssituatie". Ze ontkende stellig dat er enig "politiek motief" achter zou schuilen.

Sanchez wordt in Marokko verwacht om samen met de Marokkaanse regeringsleider Saad Eddine El Othmani een bilaterale bijeenkomst in Rabat voor te zitten.

Hoewel de agenda van de bijeenkomst nooit officieel is vrijgegeven zal deze hoogstwaarschijnlijk gaan over de Spaans-Marokkaanse zeegrenzen. De kwestie betreft overlappende claims tussen de zeegrenzen van Marokko en Spanje in de Atlantische Oceaan tussen het Zuid-Marokkaanse Dakhla en de Spaanse Canarische Eilanden.

Naar verwachting zal ook het onderwerp van illegale migratie worden besproken, vooral in het licht van de toegenomen stroom irreguliere migranten die aankomen op de Canarische Eilanden.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
spanje
pedro sánchez
president
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi