Sidi Kacem: Laboratorium fraudeerde met meer dan 1200 coronatests

marokko
0
22 jan 20:58
Een ongeautoriseerd testlaboratorium heeft in ruim twee maanden tijd meer dan 1.200 valse coronatestcertificaten verstrekt

Dat meldt dagblad Assabah vrijdag. Het laboratorium verstrekte sinds december vorig jaar negatieve coronatestresultaten in ruil voor geldbedragen tussen de 600 en 1000 DH (€ 55 - € 90).

De eigenaresse van het testlaboratorium is aangehouden. De echtgenoot van de vrouw en een labtechnicus werden vorige week al opgepakt. Bij huiszoekingen had de gerechtelijke politie tientallen vervalste medische certificaten in beslag genomen.

Het frauderende drietal had klanten in het hele land, voornamelijk mensen die naar het buitenland wilden reizen en een negatieve coronatest moesten laten zien.

De zwendel kwam aan het licht door de opvallende geografische verspreiding van de klanten. De politie besloot vervolgens een undercoveroperatie uit te voeren, de betrokken agente ontving na betaling een certificaat zonder dat ze een monster had gestuurd.

Het drietal is voorgeleidt aan de officier van justitie. Ze worden onder meer vervolgd voor het vervalsen van medische certificaten en het runnen van een laboratorium zonder toestemming.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
sidi kacem
arrestatie
fraude
coronatest
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi