PostNL: ook extra vergoeding voor uitzendkrachten

algemeen
0
23 jan 14:03
PostNL gaat ook voor uitzendkrachten een "mooie" extra vergoeding regelen als teken van waardering voor het harde werk van de afgelopen maanden tijdens de coronacrisis.

Eerder op de dag riep vakbond FNV nog op tot een coronabonus voor uitzendkrachten van 250 euro, net als die voor vaste werknemers. Volgens het post- en pakketbedrijf was donderdag al aangekondigd dat ook uitzendkrachten een extra vergoeding zouden krijgen.

Een woordvoerder van PostNL zegt dan ook dat de oproep van FNV overbodig is. Volgens hem zal het gaan om een "vergelijkbaar bedrag" als de bonus voor vaste werknemers. Daarover wordt nu overlegd met uitzendbureaus.

In totaal trekt PostNL over heel 2020 een bedrag uit van 17 miljoen euro voor extra compensatie van werknemers, aldus de zegsman.

Mariska Exalto, bestuurder FNV Publiek Belang, zegt dat het een mooi gebaar van PostNL zou zijn als de uitzendkrachten inderdaad een bonus van 250 euro krijgen.

Overigens vindt FNV dat voor het structurele werk in de pakketsorteercentra mensen in vaste dienst genomen moeten worden. Op die manier krijgen mensen dezelfde beloning en waardering en toekomstperspectief. "Tot die tijd moeten juist ook de uitzendkrachten, die het zware werk doen waar PostNL winst mee maakt, gelijk beloond worden", gaf Exalto aan.

© ANP 2021
uitzendbureau
postnl
vakbond
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi