RIVM: Aantal nieuwe coronagevallen met 4924 onder weekgemiddelde

algemeen
0
24 jan 16:21
Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 4924 positieve coronatests geregistreerd. Dat is minder dan zaterdag, toen er 5471 positieve tests werden gemeld.

Het aantal nieuwe coronagevallen ligt iets onder het weekgemiddelde. In de afgelopen zeven dagen kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 36.685 meldingen van positieve tests.

De steden waar de meeste nieuwe coronabesmettingen zijn geconstateerd in het afgelopen etmaal zijn Amsterdam (234), Rotterdam (128) en Den Haag (98). Van de veiligheidsregio's waren het Brabant-Zuidoost (350) en Utrecht (322) die de meeste positieve coronatests registreerden.

In het afgelopen etmaal zijn 30 sterfgevallen door corona gemeld. Dat waren er de afgelopen dagen steeds veel meer. Zowel zaterdag als vrijdag waren het er 89. Op donderdag waren er volgens het RIVM 91 sterfgevallen en woensdag 87.

Het betekent niet dat al deze mensen in een periode van 24 uur zijn gestorven. Wanneer een coronapatiënt overlijdt, wordt dat soms pas na een tijdje doorgegeven.

© ANP 2021
rivm
besmettingen
coronavirus
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi