Grote sprong in aantal coronapatiënten in Franse ziekenhuizen

buitenland
0
24 jan 21:40
In een dag zijn in Frankrijk 493 coronapatiënten opgenomen in een ziekenhuis, de grootste stijging sinds half november.

Het aantal mensen met Covid-19 op intensivecareafdelingen steeg met 69 tot 2965, ook de grootste toename in ruim twee maanden.

Er werden ruim 18.000 nieuwe besmettingen vastgesteld, waarmee het totaal op ruim 3 miljoen komt te staan. Meer dan 73.000 mensen zijn overleden aan het virus, van wie 172 in het laatste etmaal.

Het land moet waarschijnlijk voor de derde keer in lockdown, zei de belangrijkste medisch-wetenschappelijke adviseur van de regering zondag. Hoe strikt die gaat worden is aan de politiek, aldus Jean-François Delfraissy.

Extra maatregelen
De regering komt woensdag bijeen om te bespreken of extra maatregelen nodig zijn. Als dat niet gebeurt wordt de situatie vanaf half maart "extreem moeilijk", waarschuwde Delfraissy. Een nieuwe lockdown moet wat hem betreft samenvallen met de al dan niet verlengde schoolvakanties in februari.

Alle Fransen moeten sinds ruim een week binnenblijven vanaf 18.00 uur als ze geen geldige reden hebben om naar buiten te gaan. De infectiegraad is sindsdien gestegen. De avondklok geldt vooralsnog minstens twee weken.

© ANP 2021
frankrijk
ziekenhuis
coronavirus
besmettingen
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi