Halsema over rellen: ouders, houd je jongeren binnen

algemeen
5
25 jan '21
De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema roept ouders in de stad op hun jongeren binnen te houden uit vrees voor nieuwe rellen.

"We zijn overal op voorbereid en zullen dit niet accepteren", zei ze tegen de lokale zender AT5. "En ik zou tegen diegene willen zeggen die het overweegt: doe het niet. Want je maakt een ravage van je eigen stad, de stad waar je van houdt. Tegen ouders zou ik willen zeggen: houd je jongeren binnen. ".

Eerder noemde ze de rellen van afgelopen zondag op het Museumplein onacceptabel. "We blijven optreden zolang het nodig is." Tegen relschoppers die het demonstratierecht misbruiken, treedt de politie volgens haar op. "Ik blijf mensen daarom oproepen om niet naar het Museumplein te gaan."

Volgens de burgemeester blijft demonstreren mogelijk, maar wel op een vreedzame manier binnen de geldende coronamaatregelen en in overleg met de gemeente over de omvang en locatie.

Beveiliging
Halsema zegt zich te kunnen voorstellen dat de omwonenden van het Museumplein zich zorgen maken na de ongeregeldheden van vorig en afgelopen weekeinde. "Maar ze kunnen erop rekenen dat de politie zo snel mogelijk de orde herstelt bij ongeregeldheden."

De ambtswoning van de burgemeester wordt momenteel extra beveiligd. Voor de deur staat een politiepost. Halsema spreekt van voorzorgsmaatregelen.

© ANP 2021
museumplein
politie
femke halsema
rellen
amsterdam
at5
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi