Burgemeester Aboutaleb over plunderingen: schaamteloze dieven

algemeen
33
25 jan 23:57
Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam veroordeelt de relschoppers die maandagavond in Rotterdam-Zuid de politie belaagden en winkels plunderden.

"Schaamteloze dieven, ik kan niet anders zeggen", aldus Aboutaleb. De situatie rond de Beijerlandselaan is stabiel en de ME heeft de straten schoongeveegd, zo laat Aboutaleb maandagavond weten.

"Hierbij is een waterwerper ingezet. Om een zijstraat, de Slaghekstraat, heeft de ME een cordon gelegd. Hier heb ik moeten dreigen met inzet van traangas, een verregaande maatregel. Dat vind ik verdrietig, want dat heb ik in mijn hele carrière als burgemeester nog nooit hoeven doen."

Tot dusver zijn er 25 mensen aangehouden. Volgens de Rotterdamse burgemeester ging het om een groep van vijftig tot honderd relschoppers, maar was het door mensen eromheen moeilijk in te schatten en waren er in totaal zo'n driehonderd mensen op de been.

Dinsdag start er een grootschalig onderzoek waarmee de politie met behulp van camerabeelden nog meer mensen denkt te kunnen oppakken. Een beeld van de economische schade heeft Aboutaleb nog niet.

"We hebben de balans nog niet kunnen opmaken, maar het is sowieso een verdrietige balans."

© ANP 2021
ahmed aboutaleb
politie
rotterdam
rotterdam-zuid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi