184 mensen aangehouden bij rellen, 1741 boetes uitgedeeld

algemeen
0
26 jan 12:30
De politie heeft maandagavond en de daaropvolgende nacht in totaal 184 mensen aangehouden bij gewelddadigheden en plunderingen door het hele land.

Een woordvoerster sluit niet uit dat het er op een later moment meer worden, afhankelijk van opsporingsonderzoek en onderzoek van videobeelden.

Ook zijn er maandagavond en -nacht in het hele land 1741 boetes uitgedeeld, vrijwel allemaal voor het niet naleven van de avondklok. Rond middernacht werd al gemeld dat er 151 mensen waren aangehouden. Hoeveel mensen van de 184 er op dit moment nog vast zitten, kon de politiewoordvoerster vooralsnog niet zeggen.

Voor de derde avond op rij waren in meerdere steden rellen en plunderingen. In Rotterdam hield de politie maandag ruim 50 relschoppers aan, naar aanleiding van de forse ongeregeldheden op de Beijerlandselaan in Rotterdam-Zuid.

De relschoppers richtten vernielingen aan, plunderden winkels en bekogelden de politie met stenen en vuurwerk. In Den Bosch trokken tientallen jongeren rellend en plunderend door het stadscentrum. Ze gooiden ruiten in en vernielden auto's.

Ook was het onrustig in onder meer Amsterdam-Oost, Haarlem, Den Haag, Geleen, Zwolle en Almelo.

© ANP 2021
coronaboete
rellen
coronamaatregelen
avondklok
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi