Soedan tekent in drie maanden normalisatieovereenkomst met Israël

buitenland
3
27 jan 21:26
Soedan en Israël leggen momenteel de laatste hand aan een normalisatiedeal die in de komende drie maanden in Washington zal worden ondertekend

Dat zei de Israëlische minister van Inlichtingen Eli Cohen woensdag tijdens zijn bezoek aan de Soedanese hoofdstad Khartoum.

De Israëlische ambtenaar kwam maandag aan in Soedan om gesprekken te voeren met Soedanese functionarissen, waaronder Abdel Fattah Al-Burhan, de voorzitter van de Sovereign Council van Soedan.

Op de agenda stonden onder meer de regionale grensveiligheidskwesties en de bilaterale economische betrekkingen. Cohen zei dat na het ondertekenen van de normalisatiedeal beide landen overeenkomsten zullen sluiten op het gebied van economie en landbouw, en om het Sudanese luchtruim te openen voor Israëlische vliegtuigen.

Cohen zei dat de uitwisseling van ambassades waarschijnlijk zal plaatsvinden na de ondertekening van de normalisatiedeal. Hij weigerde echter een exacte datum te geven.

Op 23 oktober kondigde Soedan een controversiële deal aan om de betrekkingen met Israël te normaliseren, een actie die krachtig werd verworpen door verschillende nationale politici, waaronder partijen in de regerende coalitie.

© MAROKKO.NL 2021
israel
soedan
khartoum
normalisatie
eli cohen
abdel fattah al-burhan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi