Koning van Marokko ontvangt eerste vaccinatie tegen coronavirus (video)

marokko
25
28 jan 21:29
Koning Mohammed VI is donderdag als eerste persoon in het land gevaccineerd tegen het coronavirus.

De koning kreeg de prik in het koninklijk paleis in Fez en gaf daarmee het startsein voor de nationale vaccinatiecampagne.

Het Noord-Afrikaanse land ontving vorige week 2 miljoen doses van een vaccin van AstraZeneca dat is geproduceerd door het Indiase Serum Institute. Ook beschikt het land over een half miljoen doses van het middel van het Chinese Sinopharm.

Het is niet duidelijk welk vaccin de monarch toegediend kreeg. Beide vaccins zijn door de Marokkaanse geneesmiddelenregistratiecommissie (AMM) goedgekeurd voor noodgebruik bij de burgerbevolking. Producenten van beide vaccins hebben aangegeven dat het middel ook bescherming biedt tegen gemuteerde varianten van het longvirus.

Marokko wordt het eerste Afrikaanse land dat op grote schaal burgers gaat inenten tegen het coronavirus. Mensen die werken in de gezondheidszorg, het onderwijs, het veiligheidsapparaat en kwetsbare ouderen komen als eerste aan de beurt.

De Marokkaanse autoriteiten streven er naar om binnen vier maanden 80% van de volwassenen in het land te vaccineren. Dat komt neer op ongeveer 25 miljoen mensen.

Zowel burgers als buitenlanders die in Marokko wonen en die tot de beoogde doelgroepen behoren kunnen het vaccin verkrijgen. Aanmelden kan sinds zondag via www.liqahcorona.ma of per sms naar het gratis nummer 1717.

Op koninklijk bevel is het coronavaccin voor alle Marokkanen gratis.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
fez
koning
mohammed vi
vaccinatiecampagne
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi