Voormalig Charlie Hebdo journaliste El Rhazoui genomineerd voor Nobelprijs

buitenland
13
1 feb 14:24
De Frans-Marokkaanse Zineb El Rhazoui, voormalig journaliste van het satirische weekblad Charlie Hebdo, is dit jaar één van de genomineerden voor de Nobelprijs voor de Vrede

El Rhazoui heeft tot 2016 gewerkt voor Charlie Hebdo waar in 2015 twaalf mensen werden gedood omdat het weekblad spotprenten van de profeet Mohammed (saws) had geplaatst. El Rhazoui ontsnapte aan de aanslag omdat ze op dat moment op vakantie was in haar geboorteplaats Casablanca.

De schrijfster en media-persoonlijkheid heeft ook na haar vertrek bij Charlie Hebdo voor veel verontwaardiging gezorgd vanwege haar opmerkingen tegen moslims en de islam.

De journaliste zorgde in 2019 voor veel ophef nadat ze tijdens een televisie-optreden bij het Franse CNews zei dat de politie met echte kogels moet schieten op jongeren. De extreemrechtse journaliste maakte de opmerkingen in de nasleep van de rellen in Mantes-la-Jolie en Chanteloup-les-Vignes. El Rhazoui noemde daarbij als voorbeeld de werkwijze van de Amerikaanse politie in soortgelijke situaties.

Volgens persbureau Reuters is de pro-Polisario-activiste Aminatou Haidar ook genomineerd. Haidar is het voormalig hoofd van het Collective of Sahrawi Defenders of Human Rights (CODESA) en staat voor de oprichting van een onafhankelijke staat in de Marokkaanse Sahara.

De naam van de winnaars wordt in oktober bekend gemaakt.

© MAROKKO.NL 2021
nobelprijs voor de vrede
zinel el rhazoui
charlie hebdo
aminatou haidar
sadr
polisario
codesa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi