IOC dringt aan op vaccins voor deelnemers Spelen

sport
0
3 feb 11:12
Het Internationaal Olympisch Comité dringt er op aan dat sporters en begeleiders die deelnemen aan de Spelen van Tokio zijn gevaccineerd tegen het coronavirus.

Dat staat in het woensdag gepresenteerde voorlopige draaiboek waarin de organisatoren aangeven hoe de veiligheidsmaatregelen tegen het virus komende zomer zullen zijn.

Van verplichte vaccinatie zal geen sprake zijn. Het IOC stelt dat voorrang moet gaan naar kwetsbare groepen en mensen die werkzaam zijn in de medische zorg. "Wanneer vaccins voor een breder publiek beschikbaar zijn, roept het IOC deelnemers aan de Olympische en Paralympische Spelen op zich te laten inenten gezien hun rol als ambassadeurs van hun nationale olympische comités."

Daarbij verwijst het IOC naar een verklaring van de Verenigde Naties waarin het belang van sport wordt omschreven als "een toegevoegde waarde voor de gezondheid en welbevinden van individuen en samenlevingen".

Ook daarom zal het IOC samen met de nationale comités atleten, begeleiders, officials en andere betrokkenen die komende zomer naar Tokio afreizen aanmoedigen zich eerst in hun thuisland te laten vaccineren. "Niet alleen voor de veiligheid van de Spelen maar ook uit respect voor de Japanse bevolking."

Inmiddels heeft een aantal landen toegezegd olympische atleten te vaccineren. Het IOC vraagt de lokale comités de stand van zaken in hun land te rapporteren.

© ANP 2021
olympisch comité
ioc
paralympische spelen
verenigde naties
japan
tokio
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi