UFC schorst Abu Azaitar wegens dopinggebruik

sport
0
3 feb 16:41
Het Amerikaanse Ultimate Fighting Championship (UFC) heeft Abu Azaitar voor zeven maanden geschorst nadat de vechter zakte voor vier verschillende drugstests

De 34-jarige Duits-Marokkaanse middengewicht werd positief getest op prestatieverhogende middelen. De USADA kondigde maandag de schorsing aan nadat eerder in vier tests de verboden stof tamoxifen werd aangetroffen.

De strafmaatregel werd op 25 augustus 2020 opgelegd en omdat Abu Azaitar inmiddels heeft kunnen aantonen dat de medicijnen door een arts werden voorgeschreven mag de vechter vanaf 25 maart weer de 'octagon' betreden. Abu Azaitar heeft laten weten de schorsing te accepteren.

Abu Azaitar heeft tot dusver één keer gevochten in de UFC na het verslaan van Vitor Miranda in juli 2018. Hij heeft momenteel een winstreak van vijf gevechten.

Het nieuws van de schorsing komt slechts twee weken nadat de jongere broer Ottman Azaitar uit de UFC werd ontslagen wegens het overtreden van de coronamaatregelen die door de UFC werden opgelegd. 

Volgens UFC-baas Dana White heeft de 30-jarige Ottman Azaitar vrienden binnengesmokkeld in de afgesloten faciliteit 'Fight Island' waar alleen vechters en hun teams mochten komen.

In een interview met BT Sport vertelde White wat er gebeurde: "Hij en zijn team sneden hun polsbandjes af, gaven ze aan iemand buiten de "bubbel". De indringer werd door beveiligers betrapt maar weigerde de instructies op te volgen.

De onverslagen 30-jarige lichtgewicht zou het tijdens UFC 257 opnemen tegen Matt Frevola op het affiche van Dustin Poirier tegen Conor McGregor.

© MAROKKO.NL 2021
ufc
abu azaitar
dopinggebruik
schorsing
ottman azaitar
tamoxifen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi