Marokkaanse migrant slachtoffer van politiegeweld in asielzoekerscentrum

buitenland
0
22 jan '21
Een Marokkaanse bootmigrant die op de Canarische Eilanden was aangekomen is in het asielzoekerscentrum (CIE) in Madrid door agenten mishandeld

De mishandeling gebeurde eind vorig jaar op het toilet van het asielzoekerscentrum in Madrid waar gedocumenteerde migranten tijdelijk worden opgevangen.

Het slachtoffer kwam eind november aan op Las Palmas en werd vervolgens overgebracht naar Madrid. De man werd bij aankomst op de luchthaven in Madrid gearresteerd en overgebracht naar het asielzoekerscentrum waar hij moest verblijven in afwachting van zijn uitzetting naar Marokko.

"Ik was aan het douchen toen een agent mij verzocht om haast te maken. Ik antwoordde met 'een moment, alstublieft', waarna ze mij begonnen te slaan met knuppels. Toen ik op de grond lag schopten ze mij verschillende keren tegen mijn onderlijf",  aldus het slachtoffer in een verklaring tegenover nieuwsdienst El Diario.

Het CIE heeft een klacht ingediend bij de onderzoeksrechter in de Spaanse hoofdstad Madrid. Het CIE heeft bij de aangifte foto's van het medisch onderzoek en een tweetal verklaringen bijgesloten van andere migranten die eerder ook het slachtoffer waren van buitensporig politiegeweld.

Migratiecrisis
De Canarische Eilanden zijn de afgelopen maanden overspoeld door migranten, het is de grootste migratiecrisis in de geschieden van de eilandengroep. Meer dan 18.000 migranten bereikten de archipel eind vorig jaar, de helft van de instroom vond in december plaats.

Door grenssluitingen en opgeschorte passagiersverbindingen als gevolg van de coronamaatregelen is het aantal migranten dat aankomt op de Canarische Eilanden aanzienlijk toegenomen. Een vertienvoudiging vergeleken met vorig jaar.

In december zijn Marokko en Spanje begonnen met de deportatie van illegale Marokkaanse migranten.

© MAROKKO.NL 2021
spanje
canarische eilanden
sevilla
madrid
asielzoekerscentrum
cie
politiegeweld
migranten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi