Israël stelt koninklijke bezoeken aan Emiraten en Bahrein opnieuw uit

buitenland
0
4 feb '21
Koning Hamad Bin Isa Al Khalifa van Bahrein en kroonprins Mohammed bin Zayed van Abu Dhabi moeten opnieuw wachten op bezoek vanuit Israël.

Premier Benjamin Netanyahu heeft een gepland bezoek afgezegd vanwege de coronacrisis.

"Ondanks het belang van de reis naar Abu Dhabi en Bahrein heeft premier Netanyahu besloten om het bezoek uit te stellen", meldt zijn kantoor donderdag. Aanleiding is de Israëlische sluiting van het luchtruim. Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan kunnen er geen vluchten vertrekken en landen in Israël.

Het bezoek, dat al eerder werd uitgesteld, zou historisch zijn. De Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein en hebben recent betrekkingen met Israël aangeknoopt en werden daarmee respectievelijk het derde en vierde land dat diplomatieke betrekkingen aanging met de Joodse staat

De door de VS bemiddelde normalisatieovereenkomsten hebben brede veroordeling gekregen van de Palestijnen, die zeggen dat de overeenkomsten hun rechten negeren en hun zaak niet dienen.

Ook Marokko heeft recent de banden met Israël hersteld. Onder de verklaring beloofden Marokko en Israël hun respectieve verbindingskantoren in Rabat en Tel Aviv "zo snel mogelijk" te heropenen.

Het historische besluit is onderdeel van een overeenkomst met de Amerikaanse regering die in ruil voor de Marokkaans-Israëlische verzoening een consulaat zullen openen in Dakhla.

Met de komst van het Amerikaanse diplomatieke kantoor in de zuidelijke provincie erkennen de Verenigde Staten de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara.

© MAROKKO.NL 2021
israel
emiraten
vae
benjamin netanyahu
mohammed bin zayed
hamad bin isa al khalifa
bahrein
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?