Bourita ontmoet Israëlische afgevaardigde Rabat

marokko
0
10 feb '21
De Marokkaanse Minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita heeft dinsdag voor het eerst kennis gemaakt met David Govrin, de zaakgelastigde die het Israëlische verbindingskantoor in Rabat leidt.

"Vandaag had ik het genoegen kennis te maken met Nasser Bourita", schreef Govrin op Twitter. Tijdens de bijeenkomst bespraken de twee topambtenaren manieren om de bilaterale betrekkingen tussen Marokko en Israël te versterken.

Israël heeft eind januari haar verbindingskantoor in hoofdstad Rabat officieel heropend. Het kantoor werd geopend door David Goffrin, de voormalige ambassadeur voor Israël in Egypte werd begin januari benoemd tot zaakgelastigde om het diplomatieke kantoor in Rabat te leiden.

Sinds zijn aankomst in Rabat heeft Govrin verschillende leden van de Joodse gemeenschap in Marokko ontmoet en symbolische plaatsen bezocht zoals de Mellah, de oude Joodse wijk in hoofdstad Rabat en de synagoge van Rabbi Shalom Zaoui.

Aan Marokkaanse zijde zal Abderrahim Bayoud voorlopig het verbindingskantoor van Marokko in Tel Aviv runnen. Een Marokkaanse delegatie is deze week afgereisd naar Tel Aviv om de opening van het diplomatieke kantoor voor te bereiden.

Volgens Bourita hangt het tijdschema rondom de formele heropening van het verbindingskantoor in Israël af van de omstandigheden die verband houden met het coronavirus en de geplande opening van de luchtbrug tussen Marokko en Israël.

De heropening van verbindingsbureaus in Marokko en Israël is onderdeel van de tripartiete overeenkomst tussen de Verenigde Staten, Israël en Marokko.

Het Noord-Afrikaanse land heeft ermee ingestemd de diplomatieke banden met de Joodse staat te herstellen in ruil voor de Amerikaanse erkenning van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
rabat
risrael
nasser bourita
david govrin
abderrahim bayoud
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?