Spanje opent onderzoek naar politiegeweld tegen Marokkaanse kindmigranten

marokko
0
11 feb '21
De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken heeft een onderzoek laten openen naar het buitensporige gedrag van politieambtenaren in een opvangcentrum voor migranten

Het onderzoek is een reactie op de videobeelden van minderjarige Marokkaanse migranten die op de Canarische Eilanden het slachtoffer werden van politiegeweld.

Het verzoek van minister Fernando Grande-Marlaska Gómez gebeurt naar verluidt op verzoek van de Spaanse ambassadeur in Rabat. Die werd vorige week op het matje geroepen om tekst en uitleg te geven op het hoofdkantoor van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het onderzoek richt zich voornamelijk op het gedrag van de agenten die onlangs afkwamen op een melding vanuit het opvangcentrum voor niet-begeleide minderjarigen in Las Palmas (Canarische Eilanden).

Op de video is toe zien hoe leden van de Guardia Civil intrappen op een groep jongeren die een vriend probeert te helpen die bewusteloos op de vloer van de binnenplaats van het opvangcentrum ligt. 

Meerdere mensenrechtenorganisaties, waaronder UNICEF, hebben het buitensporige gedrag van de agenten veroordeeld en de Spaanse autoriteiten opgeroepen disciplinaire maatregelen te nemen tegen de agenten.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
spanje
canarische eilanden
migranten
politiegeweld
onderzoek
fernando grande-marlaska gómez
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi