Hoofd UNESCO in Marokko ontslagen wegens beledigen werknemers

marokko
0
15 feb 14:58
De UNESCO-directrice en Marokko-vertegenwoordiger Golda El-Khoury is ontslagen wegens het beledigen van werknemers

De Libanese El-Khoury zou ongepaste opmerkingen hebben gemaakt over een aantal leden van haar team in Rabat

Vier werknemers hadden in juli vorig jaar een klacht ingediend en El-Houry beticht van het creëren van een "agressieve werkomgeving". Naar verluidt heeft ze teamleden uitgemaakt voor "mislukking" en "ongeschoold".

Ook zou ze het Marokkaanse UNESCO-kantoor hebben vergeleken met een "dierentuin". De opmerkingen zorgen voor veel ophef op het kantoor onder zowel Marokkaanse als internationale werknemers, die daarop opriepen tot haar ontslag.

El-Khoury heeft gedurende haar 20-jarige loopbaan veel ervaring in haar werkterrein opgebouwd en de leiding gehad over talloze sociale initiatieven voor gemeenschapsontwikkeling

Voordat ze in 2018 aan haar functie begon als hoofd van het Rabat-kantoor, was ze hoofd van de afdeling Sociale Wetenschappen op het hoofdkantoor van UNESCO in Parijs. Daarvoor was ze regionale adviseur voor jongeren van UNICEF voor de MENA-regio (Midden-Oosten en Noord-Afrika).

El-Khoury zal worden opgevolgd door de Oostenrijker Alexander Schischilk. Hij heeft veel ervaring opgebouwd bij het organiseren van talloze programma's over kunst, cultuur en mensenrechten.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
rabat
unesco
verenigde naties
libanon
golda el-khoury
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi