Marokko verlengt landelijke avondklok met twee weken

marokko
0
15 feb 20:07
De lockdown en avondklok die sinds 23 december in Marokko gelden worden met twee weken verlengd.

Dat heeft de regering vandaag bekend gemaakt. De maatregelen tegen het coronavirus golden aanvankelijk voor een periode van drie weken en zouden na de recente verlenging vandaag worden beëindigd.

De landelijke lockdown omvat een avondklok waardoor het niet toegestaan is om tussen 21.00 uur en 06.00 uur de deur uit te gaan. Ook moeten alle winkels, horeca en supermarkten dagelijks om 20.00 uur de deuren sluiten.

De beslissing werd genomen op basis van de aanbevelingen van de coronacommissie en is in overeenstemming met de coronamaatregelen die andere landen hebben genomen om de uitbraak van nieuwe varianten van het coronavirus te beteugelen.

De verlenging gebeurt ondanks het lage aantal coronabesmettingen die zorgautoriteiten in de afgelopen weken hebben geregistreerd. In de afgelopen 24 uur heeft Marokko 121 'slechts' nieuwe coronagevallen gemeld waarmee het totaal aantal besmettingen is opgelopen tot 478.595.

Het aantal coronadoden steeg vandaag met 14. In totaal zijn in Marokko 8.491 patiënten gestorven aan de gevolgen van het longvirus COVID-19.

De landelijke vaccinatiecampagne die eind januari van start ging heeft tot dusver geresulteerd in 1.707.091 inentingen.

Het land ontving eind januari 2,5 miljoen vaccins van AstraZeneca en Sinopharm. Vorige week kwamen nog eens vier miljoen doses van het AstraZeneca-vaccin aan in Casablanca. Naar verwachting ontvangt het Noord-Afrikaanse land dinsdag nog eens 500.000 doses van de Chinese staatsfarmaceut Sinopharm.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
coronamaatregelen
coronavirus
lockdown
avondklok
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi