Marokko: 4 jaar cel voor voorzitter mensenrechtenorganisatie CNDH

marokko
0
1 feb 20:25
De rechtbank in Marrakech heeft Mohamed Madimi veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar

Ook moet hij een geldboete betalen van 30.000 DH (€ 2.800,-). Madimi was voorzitter van het Nationale Centrum voor Mensenrechten CNDH.

Volgens mediabronnen komt de veroordeling van de Marokkaanse mensenrechtenactivist voort uit het jaarverslag dat CNDH in 2019 publiceerde.

In het rapport wordt Marokko genoemd als "bezettingsmacht" en wordt naar het Zuid-Marokkaanse Dakhla verwezen als "bezette Sahrawi stad".

De onderzoeksrechter in Marrakech beval op 30 juni 2020 de arrestatie van Madimi, naar aanleiding van een klacht ingediend door de Marokkaanse minister van Binnenlandse Zaken Abdelouafi Laftit over de inhoud van het CNDH-rapport.

Hamza-mon-bb
Madimi werd eerder al veroordeeld tot een celstraf van 22 maanden wegens fraude, afpersing, chantage en laster. Hij was aanvankelijk één van de klokkenluiders in de omstreden chantage-zaak Hamza-mon-bb.

De arrestatie van Madimi eind juni zorgde voor veel vreugde bij onder meer Dounia Batma. "We zullen tot God blijven bidden om wraak. Hamdulilah", schreef de zangeres op haar instagram-account.

Madimi had klachten ingediend tegen verschillende personen, waaronder Dounia Batma en haar zus Ibtissam. Hij beschuldigde het tweetal van laster en smaad jegens CNDH.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
mohamed madimi
cndh
celstraf
mensenrechten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi