Marokko: Celstraf voor mensenrechtenactivist Madimi

marokko
0
26 nov '20
De rechtbank in Marrakech heeft Mohamed Madimi donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 22 maanden wegens fraude, afpersing, chantage en laster.

Ook moet Madimi een geldboete betalen van 3.000 DH (€ 280).

Madimi is voorzitter van mensenrechtenorganisatie CNDH en was aanvankelijk één van de klokkenluiders in de omstreden chantage-zaak Hamza-mon-bb.

'Hamza mon bb'
De politie had meer dan 70 klachten ontvangen naar aanleiding van berichten van de social-media gebruiker 'Hamza mon bb', onder meer van de Marokkaanse zangeres Saida Charaf. Tot dusver heeft Marokko zeven mensen in de zaak veroordeeld.

Eind februari werd een student veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor het hacken van slachtoffers van Hamza-mon-bb. Half februari werden drie andere verdachten veroordeeld tot gevangenisstraffen, waaronder vlogster Soukaïna 'Glamour' Jannah, Hiba Press journalist Mohammed Dahir en Adnane 'Ferrari' Sakkine, de eigenaar van een autoverhuurbedrijf.

In januari werd een politieagent veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden voor het lekken van informatie aan vlogster Ayach.

Ook de echtgenoot van zangeres Dounia BatmaMohammed Turc werden door de politie opgeroepen voor verhoor.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
mohamed madimi
cndh
hamza-mon-bb
celstraf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi