Chantage-account Hamza-mon-bb weer actief

marokko
0
17 feb 20:07
De gebruikersnaam is na lange afwezigheid weer actief op Instagram, de gebruiker heeft veel vijanden gemaakt door op sociale netwerken allerlei persoonlijke details over Marokkaanse prominenten te delen

De gebruiker is sinds 2016 onder verschillende accounts actief geweest en was het afgelopen jaar het hoofdonderwerp van het strafproces waarbij meerdere Marokkaanse socialites schuldig zijn bevonden aan betrokkenheid bij de veelbesproken chantagezaak.

De politie had in 2019 meer dan 70 klachten ontvangen naar aanleiding van berichten van de social-media gebruiker, onder meer van de Marokkaanse zangeres Saida Charaf en mensenrechtenactivist Mohamed Madimi. Tot dusver heeft Marokko zeven mensen in de zaak veroordeeld, waaronder zangeres Dounia Batma.

De gebruiker achter de account heeft lang niets van zich laten horen maar dook onlangs weer op en haalde dit keer wederom hard uit naar zangeres Charaf en activist Madimi. In het bericht zegt de gebruiker het strafproces op de voet te hebben gevolgd en blij te zijn met de vele veroordelingen die volgden op de gedane onthullingen.

De gebruiker beschuldigt zangeres Charaf en mensenrechtenactivist Madimi van separatisme. "Ik heb het verloop van de strafprocessen gevolgd en ben erg blij met deze uitkomst", leest het bericht van de gebruiker die naar eigen zeggen zelf niet in Marokko zit.

'Hamza mon bb'
Onder de zeven veroordeelden zitten zangeres Dounia Batma en haar zus Ibtissam Batma. De zussen werden eind juli veroordeeld tot gevangenisstraffen van respectievelijk 8 en 12 maanden voor hun betrokkenheid bij de chantage-zaak. Dounia werd in hoger beroep veroordeeld tot 12 maanden celstraf.

Eind februari 2020 werd een student veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor het hacken van slachtoffers van Hamza-mon-bb. Half februari werden drie andere verdachten veroordeeld tot gevangenisstraffen, waaronder vlogster 'Glamour' Jannah, Hiba Press journalist Mohammed Dahir en 'Ferrari' Sakkine.

In januari 2020 werd een politieagent veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden voor het lekken van informatie aan vlogster Ayach.

Ook de echtgenoot van Dounia BatmaMohammed Turc werd door de politie opgeroepen voor verhoor.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
hamza-mon-bb
instagram
chantage
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi