Marokko gestart met toedienen tweede coronaprik

marokko
0
19 feb 16:01
Precies drie weken geleden werd in Marokko de eerste persoon gevaccineerd tegen het coronavirus.

Marokko startte eind januari met de landelijke vaccinatiecampagne en werd het eerste Afrikaanse land dat op grote schaal burgers is gaan inenten tegen het coronavirus.

De Marokkaanse koning Mohammed VI ontving als eerste in Marokko het middel tegen het longvirus COVID-19. Het land gebruikt het vaccin van het Brits-Zweedse AstraZeneca en het vaccin van de Chinese staatsfarmaceut Sinopharm.

Afhankelijk van welk vaccin is toegediend ontvangt men de tweede coronaprik drie of vier weken na ontvangt van de eerste inenting. Volgens zorgminister Khalid Ait Taleb, die zelf vorige week zijn eerste coronaprik ontving, wordt de tweede coronaprik vanaf vandaag aangeboden.

Gedurende de eerste fase van de vaccinatiecampagne werd het vaccin enkel toegediend aan mensen die werken in de gezondheidszorg, het onderwijs, het veiligheidsapparaat en kwetsbare ouderen.

Groepsimmuniteit
De Marokkaanse autoriteiten streven er naar om binnen vier maanden 80% van de volwassenen in het land te vaccineren, dat komt neer op ongeveer 25 miljoen mensen. Het Noord-Afrikaanse land verwacht in vijf maanden tijd groepsimmuniteit te zullen bereiken.

Marokko heeft tot dusver zeven miljoen vaccins ontvangen. Het land heeft in totaal 65 miljoen doses van de twee verschillende vaccins besteld, waarvan 40 miljoen doses van Sinopharm. Toch heeft het land 'slechts' een miljoen doses ontvangen van het Chinese middel. Rabat heeft de druk op China opgevoerd en duidelijkheid geëist over beschikbaarheid van het middel.

Sinds de start van de vaccinatiecampagne hebben 2.233.123 mensen in Marokko de eerste coronaprik ontvangen, dat is ongeveer 10 procent van de beoogde vaccinatiegraad.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
coronavirus
vaccinatiecampagne
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi