Marktwaarde bitcoin naar ruim 1000 miljard dollar

economie
74
19 feb 17:56
De totale marktwaarde van alle bitcoins is voor het eerst gestegen tot meer dan 1 biljoen dollar, ofwel duizend miljard dollar.

De bitcoin is al langere tijd bezig met een spectaculaire opmars waarbij record op record wordt gestapeld.

Sinds begin dit jaar is de marktwaarde van de bitcoin al met ruim 415 miljard dollar toegenomen. Vrijdag brak de bitcoin nog door de grens van 53.000 dollar.

Ook andere cryptomunten zoals de ether bereiken recordniveaus, geholpen door de toenemende interesse van grote bedrijven en professionele beleggers in digitale valuta. Zo werd eerder deze maand nog bekend dat de maker van elektrische auto's Tesla voor 1,5 miljard dollar aan bitcoins heeft gekocht en de cryptomunten wil gaan accepteren als betaling voor producten.

Tesla-topman Elon Musk heeft zich de afgelopen tijd geregeld uitgelaten over digitale munten, wat ook zorgt voor een toenemende vraag.

De bitcoin werd begin 2009 gelanceerd en was toen slechts een paar cent waard. Eind 2017 bereikte 's werelds meest bekende cryptomunt al eens een piek van bijna 20.000 dollar. Maar toen spatte de 'cryptobubbel' uiteen en verloren de munten snel aan waarde.

© ANP 2021
elon musk
cryptocurrency
munt
tesla
bitcoin
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi