Marokko: aantal verkeersongelukken met kwart afgenomen in coronajaar 2020

marokko
0
22 feb 17:48
In 2020 werden aanzienlijk minder verkeersongevallen geregistreerd, een daling van 26% vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder.

Dat heeft regeringsleider Saad Eddine El Othmani bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst van de interministeriële commissie voor verkeersveiligheid.

Volgens de cijfers werden vorig jaar 17% minder dodelijke ongevallen geregistreerd evenals een afname van 18% in het aantal doden. Het aantal gewonden nam af met 22%.

Volgens El Otmani is de daling het gevolg van de aanzienlijke afname van het verkeer door de preventiemaatregelen tegen het coronavirus tijdens de eerste VOCID-19 uitbraak begin vorig jaar.

De regeringsleider ziet graag dat de neerwaartse trend zich het komende jaar zal voortzetten om zodoende de gestelde doelen van de Nationale Strategie voor Verkeersveiligheid (2017-2026) te bereiken; het aantal verkeersslachtoffer verminderen met minstens 50%, vergeleken met het aantal uit 2015.

"Ons land heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt, aangezien het aantal ongevallen met 26% is gedaald", aldus de minister. Vorige week herdacht Marokko op 18 februari de Nationale Dag van de Verkeersveiligheid.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
verkeer
ongelukken
verkeersveiligheid
saad eddine el othmani
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi