Marokko verwijderd van 'grijze lijst' belastingparadijzen EU

marokko
0
22 feb 21:00
Marokko, Namibië en St. Lucia zijn verwijderd van de grijze lijst.

Op de zwarte lijst voor belastingparadijzen staan alleen landen en gebieden buiten de Europese Unie waar de autoriteiten (bijna) geen vennootschapsbelasting heffen, die niet transparant zijn of die onwelwillend staan tegenover de strijd tegen belastingontwijking.

Marokko stond sinds 2017 op de grijze lijst van de Europese Unie maar heeft de situatie dusdanig verbetert dat een verwijdering van de grijze lijst mogelijk maakte. Australië, Jordanië en de Malediven krijgen meer tijd om te voldoen aan hun verplichtingen.

Volgens het Marokkaanse Ministerie van Financiën toont deze ontwikkeling aan dat de hervormingen die Marokko op fiscaal gebied heeft doorgevoerd in overeenstemming zijn met de EU-voorwaarden en internationale normen.

Turkije krijgt drie maanden uitstel om al zijn problemen met automatische uitwisseling van belastinggegevens met de EU-lidstaten op te lossen. Als het land nog steeds niet effectief belastinginformatie met de lidstaten kan delen vanaf 30 juni, wordt het op de zwarte EU-lijst van belastingparadijzen gezet, hebben de EU-ministers besloten.

De zwarte EU-lijst bevat de volgende 12 landen: Amerikaanse Maagdeneilanden, Amerikaans‑Samoa, Anguilla, Dominica, Fiji, Guam, Palau, Panama, Samoa, Seychellen, Trinidad & Tobago en Vanuatu.

Op de grijze lijst staan 9 landen: Australië, Barbados, Botswana, Eswatini, Jamaica, Jordanië, Malediven, Thailand en Turkije.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
europese unie
zwarte lijst
grijze lijst
belastingparadijs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi