Vrouw beruchte drugsbaas El Chapo gearresteerd op vliegveld VS

buitenland
0
23 feb 2:56
De vrouw van de beruchte Mexicaans drugsbaron Joaquín 'El Chapo' Guzmán Loera, de voormalig leider van het Mexicaanse Sinaloa-kartel, is maandag gearresteerd op een vliegveld in de staat Virginia.

Ze werd opgepakt toen ze via Dulles International Airport, net buiten Washington, in de Verenigde Staten arriveerde, meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.

De 31-jarige vrouw, Emma Coronel Aispuro, wordt verdacht van betrokkenheid bij het importeren van cocaïne, methamfetamine, heroïne en marihuana naar de VS. Daarnaast zou ze hebben meegewerkt aan twee ontsnappingspogingen van haar man uit een Mexicaanse gevangenis in 2015 en 2016. De vrouw moet dinsdag voor de rechter verschijnen in Washington.

Haar man, 'El Chapo', zit momenteel een levenslange gevangenisstraf uit, nadat hij in februari 2019 werd veroordeeld voor het verhandelen van grote hoeveelheden drugs en voor zijn deelname aan meerdere moordcomplotten als leider van het Sinaloa-kartel, één van Mexico's meest gewelddadige drugsorganisaties.

© ANP 2021
mexico
el chapo
opmerkelijk
verenigde staten
emma coronel aispuro
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi