Rijschoolhouders houden demonstratie tegen coronaregels

algemeen
0
23 feb 14:01
Rijschoolhouders zijn dinsdag met ongeveer honderd auto's en een handjevol motoren bij een evenementenhal in Rijswijk samengekomen om te protesteren tegen de coronamaatregelen

Ook pleiten ze voor een snelle herstart van de rijlessen. Directeur Alexander Pechtold (53) van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) sprak de rijschoolhouders toe.

Pechtold zei dat hij ze een hart onder de riem wilde steken en dat hij begrip heeft voor de moeilijke situatie waarin ze zitten. Pechtold zei dat de rijschoolhouders met hun actie duidelijk maken "dat het water ze aan de lippen staat".

Door de coronamaatregelen heeft het CBR grote achterstanden opgelopen bij de praktijkexamens voor het motor- en brommerrijbewijs. Pechtold zei dat het CBR de komende tijd honderd examinatoren extra wil aantrekken om de achterstanden weg te werken.

Verder riep hij de rijschoolhouders op om met hun leerlingen goed te overleggen en te bespreken of ze al toe zijn aan hun rijexamen.

Hij legde uit dat het belangrijk is dat het percentage geslaagden omhoog gaat. Dat helpt bij het wegwerken van de achterstanden.

© ANP 2021
rijswijk
alexander pechtold
cbr
rijscholen
coronamaatregelen
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi