OM onderschept ruim 1500 kilo heroïne in Rotterdamse haven

algemeen
0
23 feb '21
Opsporingsdiensten hebben in de Rotterdamse haven ruim 1500 kilo heroïne onderschept.

Het gaat volgens het Openbaar Ministerie om de grootste onderschepping van heroïne ooit in Nederland. De partij heeft een straatwaarde van ongeveer 45 miljoen euro, aldus het OM.

In het onderzoek zijn tot dusver vijf verdachten aangehouden. De verdovende middelen zaten in een container met Himalayazout uit Pakistan. De vondst is dinsdag bekendgemaakt, maar het OM wil in het belang van het onderzoek niet kwijt wanneer de heroïne is onderschept.

De autoriteiten in Nederland hebben in het onderzoek intensief samengewerkt met collega's in het Verenigd Koninkrijk, zegt het OM. Op basis van Britse informatie kwamen verscheidene verdachten in beeld. Dit resulteerde in een inval op 9 februari op een adres in het Brabantse Etten-Leur en de arrestatie van de vijf verdachten.

De raadkamer van de rechtbank in Rotterdam bepaalde dinsdag dat drie van hen de komende drie maanden blijven vastzitten. Het gaat om mannen van 38, 37 en 33 jaar, afkomstig uit Harlingen, Tzummarum en Nieuw-Vennep. Twee mannen uit Sint Willebrord (60 en 62 jaar oud) zijn op vrije voeten, maar blijven verdachten, aldus het OM. De partij drugs is inmiddels vernietigd.

Grotere partijen heroïne zijn uitzonderlijk. Vorig jaar werd in de Rotterdamse haven in totaal 54 kilo onderschept. In de haven worden vooral containers met cocaïne gepakt. In 2020 ging dat om in totaal 40 ton.

© ANP 2021
rotterdam
harlingen
tzummarum
haven
openbaar ministerie
drugsvangst
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi