De Jonge: quarantaineplicht inkomende reizigers komt in maart

algemeen
1
23 feb 20:27
De quarantaineplicht voor mensen die vanuit het buitenland naar Nederland reizen, komt in maart, zegt coronaminister Hugo de Jonge dinsdagavond tijdens een persconferentie over corona.

De minister kijkt al maanden hoe hij zo'n plicht moet invoeren, iets wat volgens hem "razend ingewikkeld" is. De quarantaineplicht moet het huidige inreisverbod vanuit onder meer het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika gaan vervangen.

Reizigers uit alle landen moeten nu na aankomst in Nederland tien dagen binnenblijven. Wel kan men die quarantaine verkorten door zich na de vijfde dag te laten testen. Bij een negatieve testuitslag, mag men weer naar buiten.

Volgens De Jonge houdt slechts een kwart van de inkomende reizigers zich goed aan die quarantaine. Daarom is een plicht nodig, zegt hij.

Eerder sprak hij ook over een quarantaineplicht die nog verder gaat dan alleen voor inkomende reizigers. Iedereen die het advies krijgt om thuis te blijven, bijvoorbeeld als iemand besmet is met corona of in contact is geweest met een besmet persoon, zou dan verplicht binnen moeten blijven.

Of en wanneer deze brede quarantaineplicht er komt, is niet bekend.

© ANP 2021
quarantaineplicht
virusmutatie
coronatest
coronavirus
coronamaatregelen
hugo de jonge
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi