Relschoppers en plunderaars Eindhoven voor de rechter

algemeen
0
24 feb 5:27
Vier mannen die op 24 januari betrokken zouden zijn geweest bij de avondklokrellen in Eindhoven staan woensdag voor de politierechter in Den Bosch.

De rellen concentreerden zich die dag onder meer op het Stationsplein, waarbij fikse schade werd aangericht aan station Eindhoven Centraal.

De Jumbovestiging in het stationsgebouw werd geplunderd. Twee van de vier verdachten staan mede daarvoor terecht. Personeel van de supermarkt moest zich verschansen toen de relschoppers de supermarkt bestormden. Een van de vier mannen die woensdag terechtstaan zou de kassalade hebben meegenomen.

Het gaat om een 35-jarige man uit Weert, die eerder deze maand werd aangehouden in de woning van zijn vriendin in Eindhoven. Hij is door politiemensen herkend op camerabeelden.

Een van de andere drie - een 47-jarige man uit Nunspeet - zou onder meer een fiets onder een waterkanon van de politie hebben gegooid. Het waterkanon raakte daardoor beschadigd en kon enige tijd niet worden gebruikt. Daardoor kon de politie niet voorkomen dat relschoppers in het station vernielingen aanrichtten en de Jumbo plunderden.

ProRail heeft de schade aan het station beraamd op enkele tonnen.

© ANP 2021
politie
avondklok
rellen
openbaar ministerie
eindhoven
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi