RIVM: iets meer dan 5000 coronabesmettingen, meer dan gemiddeld

algemeen
1
25 feb 15:37
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 5048 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd tussen woensdag- en donderdagochtend.

Dat zijn er aanzienlijk meer dan het weekgemiddelde. In de afgelopen zeven dagen noteerde het instituut gemiddeld 4487 positieve coronatesten per dag. Woensdag werden volgens gecorrigeerde cijfers 4403 coronagevallen gemeld. Dinsdag waren het er 3834, maandag 4201.

Uit de wekelijkse rapportage over het coronavirus die het instituut dinsdag naar buiten bracht, bleek dat de daling van de laatste tijd nu echt ten einde is. Het aantal positieve testresultaten nam vorige week toe met 19 procent. Het RIVM spreekt dan ook van een "derde golf" in de coronapandemie.

Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 33. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in een periode van 24 uur zijn overleden. Sterfgevallen worden soms pas na een tijdje doorgegeven. Woensdag werden 63 overlijdens geregistreerd, dinsdag 94.

Zoals meestal telde Amsterdam van alle gemeenten het hoogste aantal positieve coronatesten: 232. Daarna volgt Rotterdam met 220 nieuwe gevallen. In Den Haag kwamen 129 besmettingen aan het licht, in Tilburg 97 en in Eindhoven 89.

Op regionaal niveau spant Rotterdam-Rijnmond de kroon met 440 positieve testresultaten, daarna volgen Midden- en West-Brabant met 392 gevallen en Utrecht met 353 geconstateerde besmettingen.

© ANP 2021
rivm
besmettingen
coronavirus
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi