Rutte tegenover Wilders en Hoekstra in slotdebat van NOS

algemeen
0
25 feb 20:12
In het slotdebat, aan de vooravond van de laatste dag van de verkiezingen, staat Mark Rutte, lijsttrekker van de grootste partij VVD, tegenover oppositieleider Geert Wilders en tegenover CDA-voorman Wopke Hoekstra.

Wilders staat ook tegenover D66-leider Sigrid Kaag in de één-op-ééndebatten die de NOS op 16 maart organiseert.

De debatten zijn deze campagne een extra belangrijk moment voor de lijsttrekkers, omdat ze niet in zaaltjes bijeenkomsten kunnen organiseren, en nauwelijks echt de straat op kunnen om campagne te voeren door corona.

Aan het NOS-debat doen de acht grootste partijen mee, op basis van hun huidige zetelaantal in de Tweede Kamer en hoe ze er ongeveer gemiddeld voor staan in de peilingen. Het gaat om VVD, PVV, CDA, D66, GroenLinks, SP, PvdA en ChristenUnie.

De kleinere partijen, Partij voor de Dieren, Forum voor Democratie, 50PLUS, SGP, DENK, Splinter en de Lijst Henk Krol gaan eerder die avond in debat. Daarbij is ook JA21 aanwezig, een nieuwe partij die volgens de gemiddelde peilingen kans maakt op een zetel.

Het debat wordt na het achtuurjournaal uitgezonden vanuit het gebouw van de Tweede Kamer en wordt gepresenteerd door Rob Trip.

© MAROKKO.NL 2021
tweede kamer
verkiezingen
slotdebat
mark rutte
geert wilders
wopke hoekstra
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi