Marokko: Gedetineerden kunnen vanaf 1 maart weer bezoek ontvangen

marokko
0
26 feb '21
Door de uitbraak van het coronavirus mochten gevangenen in Marokko geen bezoek meer ontvangen of op verlof gaan

Het bezoek werd begin juli weer toegelaten maar werd eind augustus weer opgeschort als gevolg van de verslechterde epidemiologische situatie in het land.

Nu het coronavirus beteugeld lijkt en het gevaar voor gedetineerden en personeel wat is geweken is het hervatten van familiebezoek vanaf maart weer verantwoord, meldt het overkoepelend orgaan voor gevangenisbeheer en reïntegratie (DGAPR) in een persbericht.

Om zoveel mogelijk gedetineerd te laten profiteren van de versoepelde bezoekregels zullen gevangenissen zeven dagen per week worden opengesteld voor bezoekers. 

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Marokko heeft DGAPR verschillende maatregelen genomen om verspreiding van het virus te voorkomen. Familiebezoek en groepsreïntegratieactiviteiten werden tijdelijk stopgezet. Nieuwe gedetineerden werden eerst twee weken afgezonderd alvorens ze zich mochten voegen bij de rest van de gevangenispopulatie.

Ook werkten gevangenismedewerkers in twee roulerende groepen. De ene groep werkte twee weken onafgebroken en blijft daarna afgezonderd thuis terwijl de andere groep het werk overneemt.

De Marokkaanse koning verleende begin april gratie aan 5.645 gevangenen om de verspreiding van het coronavirus in gevangenissen te beteugelen.

Ondanks de maatregelen raakten in maart en april honderden gedetineerden en medewerkers besmet met het longvirus en overleed in april een gevangenismedewerker aan de gevolgen van COVID-19.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
dgapr
gevangenis
bezoek
coronavirus
verlof
familie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi