FATF: Marokko op watchlist voor witwassen en terrorismefinanciering

marokko
1
27 feb 16:30
Marokko en drie andere landen zijn toegevoegd aan de watchlist van de Financial Action Task Force (FATF) en zullen onder verscherpt toezicht komen te staan

Ook worden de landen onder druk gezet om de anti-witwaspogingen aan te pakken.

De Financial Action Task Force (FATF) is intergouvernementele organisatie die de normen vaststelt voor de antiwitwaswetgeving. De FATF werd in 1989 opgericht op initiatief van de G7 om beleid te ontwikkelen ter bestrijding van het witwassen van geld.

De in Parijs gevestigde organisatie voegde donderdag naast Marokko ook Burkina Faso, de Kaaimaneilanden en Senegal toe aan de lijst van rechtsgebieden die onder streng toezicht komen te staan.

Als landen worden toegevoegd aan de zogenaamde 'grijze lijst' dan betekent dit dat ze met de FATF zullen samenwerken aan plannen om de hiaten in financieringsregelingen voor terrorismebestrijding aan te pakken.

De lijst bestaat momenteel uit 19 landen en omvat naast Marokko ook Albania, Barbados, Botswana, Burkina Faso, Cambodia, Kaaiman Eilanden, Ghana, Jamaica, Mauritius, Myanmar, Nicaragua, Pakistan, Panama, Senegal, Syria, Uganda, Yemen en Zimbabwe.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
fatf
watchlist
terrorisme
antiwitwaswetgeving
lijst
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi