Italië scherpt coronamaatregelen aan wegens Britse coronavariant

buitenland
0
27 feb 17:56
De Italiaanse regering heeft de coronabeperkingen in Milaan en Turijn, omliggende gebieden en drie andere regio's aangescherpt om een toename van het aantal besmettingen in het land tegen te gaan.

Minister van Volksgezondheid Roberto Speranza ondertekende maatregelen waarmee in de regio's Lombardije, Piemonte en Marche (Marken) in Noord- en Midden-Italië code oranje geldt en de gebieden Molise en Basilicata als rode zones worden aangemerkt.

Door de nieuwe restricties moeten bars en restaurants sluiten en mogen inwoners hun dorpen of steden niet verlaten. In enkele gebieden, zoals in het zwaar getroffen Basilicata, gaan ook scholen dicht, meldt persbureau Ansa.

Het aantal coronabesmettingen in Italië groeit, vooral door de Britse variant. De afnemende gemiddelde leeftijd van besmette personen zou een teken kunnen zijn van verspreiding van mutanten van het coronavirus, vertelde hoofd preventie Giovanni Rezza van het ministerie van Volksgezondheid vrijdag tegen verslaggevers.

Het aantal patiënten op de intensive care nam vrijdag voor de negende dag op rij toe en volgens Rezza bevindt de ic-capaciteit zich dicht bij een kritiek niveau.

Italië meldde ruim 20.000 nieuwe besmettingen, het hoogste aantal sinds 1 januari dit jaar. 

© ANP 2021
noord-amerika
italië
molise
basilicata
persbureau
agenzia nazionale stampa associata
ministerie van volksgezondheid
welzijn en sport
volksgezondheid
lombardije
piëmont
la république en marche !
marche
roberto speranza
verenigd koninkrij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi