Vondelpark voor derde dag op rij gesloten wegens drukte

algemeen
1
27 feb 17:46
De gemeente Amsterdam heeft het Vondelpark zaterdag aan het eind van de middag opnieuw tijdelijk gesloten wegens drukte.

De gemeente laat weten dat mensen alleen nog het park mogen verlaten. Er mogen geen nieuwe mensen meer in. Ook vrijdag en donderdag werd het park tijdelijk afgesloten wegens drukte.

Afgelopen zondag vond in het park een groot feest plaats met honderden mensen, voornamelijk jongeren. Nadat woensdag opnieuw sprake was van grote drukte in het stadspark besloot de gemeente de zijingangen van het park af te sluiten en extra toezicht te houden bij de twee hoofdingangen. De gemeente verwachtte dat dit zou leidden tot minder drukte.

Deze week moest de politie meerdere malen ingrijpen omdat de bezoekers van het park de coronamaatregelen niet naleefden. Als de door de gemeente genomen maatregelen niet het gewenste effect bereiken dan zal het Vondelpark volledig worden afgesloten voor het publiek, waarschuwde de gemeente woensdag.

Ook op andere plekken in Amsterdam is het momenteel te druk. De gemeente waarschuwt mensen daarom om niet meer naar de Nieuwmarkt, de Noordermarkt, het Westerpark, het Sarphatipark en het Amstelveld te komen, maar in plaats daarvan een rustige plek op te zoeken.

© ANP 2021
amsterdam
vondelpark
coronamaatregelen
drukte
coronavirus
politie
noordermarkt
westerpark
sarphatipark
amstelveld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi