Engels onderzoek: ook AstraZeneca beschermt veel ouderen

marokko
0
2 mrt 11:20
Een eerste prik met het vaccin van Pfizer/BioNTech beschermt 70-plussers voor 57 tot 61 procent tegen het coronavirus, het middel van AstraZeneca tussen de 60 en 73 procent.

Dat is vier weken na de vaccinatie gebleken, aldus de Engelse gezondheidsautoriteiten. Bij 80-plussers heeft een injectie met een van de vaccins bij ruim 80 procent een ziekenhuisopname voorkomen.

AstraZeneca leek eerst minder goed te werken dan andere goedgekeurde vaccins. Sommige landen besloten het daarom niet te gebruiken bij ouderen.

Frankrijk is daarvan teruggekomen. Ook 50-plussers, inclusief mensen tussen de 65 en 75 jaar die al bepaalde medische aandoeningen hebben, komen voortaan in aanmerking voor het vaccin van de Brits-Zweedse farmaceut, maakte de Franse minister van Volksgezondheid Olivier Véran bekend.

Het Britse-Zweedse vaccin wordt ook in Marokko toegediend als onderdeel van de landelijke vaccinatiecampagne. Het Noord-Afrikaanse land heeft ruim 25 miljoen doses van het middel besteld maar heeft er tot nu toe slechts zes miljoen ontvangen, naast de twee miljoen vaccins van de Chinese staatsfarmaceut Sinopharm.

De Marokkaanse minister van Volksgezondheid Khalid Ait Taleb meldde begin februari dat het middel van AstraZeneca ook wordt toegediend aan personen van 65 jaar en ouder. Hij stelde dat de Europese toezichthouder EMA en de Marokkaanse geneesmiddelenregistratiecommissie (AMM) het vaccin hebben goedgekeurd zonder leeftijdsbeperkingen.

© ANP 2021
astrazeneca
biontech
vaccin
pfizer
marokko
onderzoek
verenigd koninkrijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi