Kaag stelt digitale handelsmissie naar Qatar uit

algemeen
5
2 mrt 12:53
Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse handel) heeft een digitale handelsmissie naar Qatar uitgesteld.

Het land ligt onder vuur omdat arbeidsmigranten, die de stadions voor het WK voetbal van volgend jaar bouwen, slecht worden behandeld.

De Tweede Kamer vindt daarom dat er geen afvaardiging van de regering naar het voetbaltoernooi moet gaan. De discussie in de Kamer laat het kabinet niet onberoerd, aldus een woordvoerder van de bewindsvrouw. Qatar heeft nog niet gereageerd op het uitstel.

De Kamer reageerde op berichtgeving in de Britse krant The Guardian dat zeker 6500 arbeidsmigranten zijn omgekomen bij de bouwwerkzaamheden voor het WK. In het onlineprogramma Gamen met Politici van het AD werd gemeld dat de missie niet doorgaat.

Overleg met Qatar
Kaag gaat nu eerst overleggen met Qatar over de nieuwe sterftecijfers. Er is nog geen nieuwe datum gekozen voor de handelsmissie, aldus de woordvoerder.

De economische missie is gericht op de water-, energie- en voedselsector en zou van 22 maart tot 1 april duren. Ook Oman en de Verenigde Arabische Emiraten worden in deze dagen 'aangedaan'. De handelsmissie naar deze landen gaat wel gewoon door.

Eerder werd een handelsmissie naar Saoedi-Arabië geschrapt nadat de Saoedische journalist Jamal Khashoggi was vermoord op het Saoedische consulaat in de Turkse stad Istanbul.

© ANP 2021
sigrid kaag
qatar
oman
wk 2022
voetbalstadion
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi