Stembureaus in Marokko tijdens Israëlische verkiezingen

marokko
23
2 mrt 15:24
Israël is van plan om tijdens de komende parlementsverkiezingen stembureaus te openen in drie Arabische landen, waaronder Marokko

Volgens het Israëlische dagblad Maariv zullen stembureaus aanstaande donderdag open zijn in Marokko, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Bahrein. Naar verwachting zullen ruim 4.000 stemgerechtigden daar hun stem uitbrengen.

De locatie van het stembureau in Marokko is niet bekend gemaakt maar naar verwachting zal deze worden gehuisvest in het verbindingskantoor dat Israël eind januari in Rabat heeft heropend.

De opening van Israëlische stembureaus in Arabische landen is het gevolg van de normalisatieovereenkomsten die Israël eind vorig jaar sloot met de Golfstaten en Marokko.

Naast deze drie landen zal Israël in totaal 104 stembureaus openen in meer dan 100 Israëlische diplomatieke kantoren in het buitenland. De toename van het aantal stemlocaties is het gevolg van de reisbeperkingen die in veel landen gelden door de coronamaatregelen.

Israëliërs moeten komend voorjaar voor de vierde keer binnen twee jaar naar de stembus. De coalitiepartijen Likoed en Blauw Wit wisten eind december geen begrotingsakkoord te bereiken.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
israel
stembureau
verkiezingen
emiraten
vae
bahrein
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi