Heel Nederland weer op hoogste risiconiveau coronavirus

algemeen
0
3 mrt 13:15
In heel Nederland geldt weer het hoogst mogelijke risiconiveau voor de uitbraak van het coronavirus. Alle 25 regio's hebben de status 'zeer ernstig'.

Omdat het aantal nieuwe coronagevallen oploopt, is het risiconiveau verhoogd voor de regio IJsselland (Zwolle en omstreken) en voor Gelderland-Midden, waar onder meer Arnhem en Ede onder vallen.

Het coronadashboard van de overheid kent vier risiconiveaus. Van laag naar hoog zijn dat Waakzaam, Zorgelijk, Ernstig en Zeer Ernstig. Het alarmniveau voor IJsselland was twee weken geleden verlaagd van het hoogste niveau, Zeer Ernstig, naar het een na laagste trapje, Zorgelijk. Gelderland-Midden ging toen van Zeer Ernstig terug naar Ernstig.

Dat waren de eerste aanpassingen aan de risiconiveaus sinds 19 december. In de rest van het land bleef Zeer Ernstig gelden.

Voor de coronamaatregelen in IJsselland en Gelderland-Midden heeft de verhoging van het risiconiveau geen gevolgen, want de landelijke lockdown duurt zeker tot 15 maart. Maar op den duur kan het betekenen dat mensen minder dingen mogen wanneer het risiconiveau omhoog gaat en dat maatregelen kunnen worden versoepeld wanneer het risiconiveau omlaag gaat.

In sommige gebieden geldt het hoogste risiconiveau al sinds 13 oktober. Nederland telt in totaal 25 veiligheidsregio's.

© ANP 2021
risiconiveau
coronavirus
besmettingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi