Arrestant steekpartij Zweden verdacht van pogingen tot moord

buitenland
0
4 mrt 14:06
De verdachte van de steekpartij in Zweden wordt verdacht van meerdere pogingen tot moord.

Eerder werd gezegd dat er mogelijk sprake is van terrorisme, maar de aanklager meldt dat dit scenario momenteel niet wordt onderzocht.

Aanklager Adam Rullman benadrukt in gesprek met Zweedse media dat het onderzoek in de beginfase zit. Het motief van de man, die woensdag zeven mensen in de stad Vetlanda verwondde, is nog niet bekend. Volgens de lokale media is de verdachte een 22-jarige man uit Afghanistan. Hij zou in 2018 naar het Scandinavische land zijn gekomen.

De politie heeft de identiteit en de nationaliteit van de man nog niet tegenover de media bevestigd. Wel is meegedeeld dat de man vanwege kleine misdrijven een bekende was van de politie. Zweedse media melden dat hij eerder onder meer is opgepakt voor drugsgebruik.

Politiekogel
De man werd woensdag met een politiekogel in zijn been opgenomen in het ziekenhuis opgenomen. De politie heeft een woning doorzocht die vermoedelijk van de verdachte is.

Drie slachtoffers verkeerden aanvankelijk in levensgevaar. Twee anderen zijn ernstig gewond. De politie zei eerder dat er acht gewonden waren gevallen, maar dat aantal is bijgesteld naar zeven. De slachtoffers zijn volgens de politie aangevallen met een "scherp voorwerp". Zweedse media melden dat de verdachte een mes bij zich had.

Twee terroristische aanvallen
Vetlanda ligt in het zuiden van Zweden, ruim 200 kilometer ten oosten van Gotenburg. De stad heeft 13.000 inwoners.

Sinds 2010 zijn in Zweden twee terroristische aanvallen gepleegd. In december van dat jaar blies een man zichzelf op in het centrum van Stockholm. Hij overleed, twee voorbijgangers raakten gewond. In april 2017 werden in Stockholm vijf voetgangers doodgereden door een afgewezen asielzoeker uit Oezbekistan. De man is veroordeeld tot levenslang.

© ANP 2021
zweden
stockholm
göteborg
oezbekistan
terrorisme
politie
vetlanda
afghanistan
scandinavië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi