RIVM registreert ruim 4000 coronabesmettingen, onder het gemiddelde

algemeen
19
4 mrt 15:32
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 4161 nieuwe coronabemettingen genoteerd tussen woensdag- en donderdagochtend.

Dat zijn er minder dan het gemiddelde van de afgelopen week, dat op 4532 positieve tests per dag staat. Het aantal positieve coronatesten begon eind december gestaag te dalen, maar de afgelopen weken was weer sprake van een toename.

Die bedroeg vorige week 7 procent, becijferde het RIVM dinsdag in een wekelijkse rapportage. Een week eerder noteerde het instituut een stijging van 19 procent.

In Rotterdam werd in het afgelopen etmaal het hoogte aantal mensen positief getest: 215. In Amsterdam kwamen 134 besmettingen aan het licht, in Den Haag 115. Daarna volgen Utrecht met 72 coronagevallen en Tilburg met 49. Op regionaal niveau spant Rotterdam-Rijnmond ook de kroon, met 437 positieve testresultaten.

Sterfgevallen
Het RIVM registreerde 33 aan Covid-19 gerelateerde sterfgevallen. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden, want sterfgevallen worden soms pas een tijd later doorgeven.

Sinds het begin van de uitbraak zijn ruim 1,1 miljoen Nederlanders positief getest. Van 15.737 mensen is zeker dat ze aan corona zijn overleden. De werkelijke aantallen besmettingen en sterfgevallen liggen hoger.

© ANP 2021
rivm
besmettingen
coronavirus
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi